vineri, 15 iunie 2012

Reteta briose

Ingrediente:2 oua,200 ml ulei,300 ml iaurt(eu folosesc iaurt de la Pilos),400 g de faina,1 plic praf de copt,200 g zahar,2 linguri cacao,un strop de sare,coaja si sucul de la o lamaie.

Se bat ouale cu zaharul pana acesta din urma se topeste.Se adauga uleiul,putin cate putin,iaurtul,apoi sucul si coaja de lamaie,faina cernuta amestecata cu praful de copt si sarea.
Se imparte compozitia in doua parti si intr-una din ele se adauga cacao cernuta si se amesteca bine.
Se ung cu unt formele de briose sau se foloseste hartia speciala pentru briose si se toarna simultan din cele 2 compozitii pana la 2/3 din forma.
Se introduc in cuptorul incins in prealabil,la foc mediu.Cand sunt gata se lasa la racit in forma 10 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu