duminică, 17 iunie 2012

Prajitura cu cocos,ciocolata amaruie si crema de vanilie/Coconat cake

                                      Prajitura cu cocos,ciocolata amaruie si crema de vanilie  




     Am repetat aceasta prajitura delicioasa,de care pur si simplu nu ma mai satur si am reusit sa pozez diferitele etape ale pregatirii ei.Eu am gasit reteta pe un site cu retete americane,mai de pe la sud unde sunt vestite prajiturile lor cu nuca de cocos.Cel putin asta este foarte gustoasa insa a trebuit s-o adaptez la produsele noastre romanesti si iata ce a iesit:
Ingrediente pentru blat:4-5 albusuri,300 g zahar fin,250g nuca de cocos.
Ingrediente strat de ciocolata:2-3 linguri cacao,2-3 linguri de zahar,un pliculet de nesscafe cu gust de alune de padure,150 g ciocolata amaruie,125 ml frisca lichida
Ingrediente crema:500 ml frisca lichida,3 pliculete milkshake de vanilie,2 linguri de zahar pudra.
Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul si se bat impreuna pana se obtine o spuma lucioasa,Se adauga nuca de cocos si se amesteca cu o paleta.Se pune la copt aceasta compozitie,in cuptorul incalzit in prealabil la 150 grade C,intr-o tava 25/35 cm,tapetata cu hartie de copt.Trebuie sa stea la cuptor 10-12 minute sau pana ce capata o culoare usor maronie.Se scoate si lasa la racit complet in forma in care s-a copt,Dupa ce s-a racit se rastoarna usor, pentru este casanta,pe platoul sau forma in care se serveste.



Stratul de ciocolata: se pun toate ingredientele intr-un vas pe bain-marie pana ce se omogenizeaza si se obtine un sos de ciocolata foarte gros.Se toarna fierbinte peste vlatul de cocos racit.Se intinde peste tot blatul.
Crema:Se bate frisca,se adauga pliculetele de milkshake si zaharul pudra si se mixeaza pana se obtine o crema consistenta.Crema se intinde peste starul de cicocolata.Se decoreaza cu cioco rasa,sau fulgi de cioco sau cu ce va doreste inima.


Asta este reteta.Este simplu de preparat  insa
rezultatul este o prajitura extrem de
gustoasa si aspectuoasa.Pupici si astept
vesti de la cine a incercat-o.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu