joi, 5 ianuarie 2012

Clatite arabesti/Atayef

Ingrediente pentru aluat:
1/2 cup gris/Semolina
1/2 lingurita drojdie de bere
un varf de sare
1/2 lingura zahar
1 cup faina
1 lingurita praf de copt
2 cups apa calda
cateva picaturi de suc de lamaie(1/4 lingurita)
Se amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate.Se adauga apa calduta.Se mixeaza cateva minute,dupa care se lasa 'sa se odihneasca' 1 ora.Se incinge o tigaie de clatite.Se adauga si sucul de lamaie si se amesteca bine.
Se toarna cu un lus(un polonic mai mic).Se lasa la copt pana devin ca un burete deasupra.
IMPORTANT:Nu se intorc.
Se unesc cat sunt calde.
Se aseaza pe un platou si se toarna deasupra siropul de zahar.Se tin la frigider.
Se pot umple cu diferite compozitii.


Un comentariu: